NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida denuncia el col·lapse de les oficines del SERVEF i l’absència de personal

La formació d’esquerres ha presentat una proposició no de llei en les Corts Valencianes en la què insta el Consell que adeqüe les plantilles dels centres SERVEF d’ocupació a les noves condicions del mercat de treball, “el qual està afectat de manera terrible per la crisi amb un elevadíssim nombre d’aturats. Exigim que s’incrementen els efectius de les oficines, que es milloren i s’amplien les instal·lacions i la racionalització de la seua classificació com a oficines de diferents categories segons les dades reals d’atur en el moment actual”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Torró explica que el Consell “ha de reconèixer aquests llocs de treball com d’atenció directa al públic, amb la retribució que es pertoca”.

Per a Esquerra Unida, la situació en les oficines del Servei Valencià d'Ocupació i Formació és “alarmant. El nombre de persones que estan inscrites com demandants d’ocupació en les oficines ha patit un augment des d’abril del 2008 fins al mateix mes del 2009, del 77% i del 89% si comparem amb les dades de gener del 2008. Tanmateix, les plantilles, ja de per si mateix escasses, no han patit el mateix augment”, critica Torró.

Segons la formació d’esquerres, la ràtio de personal funcionari per cada 1.000 aturats ha patit un descens vertiginós, passant de més de 2 persones per cada 1.000 desocupats a superar 1 sol funcionari. “S’ha quedat, per tant, en la meitat. L’únic intent de l’Administració de reforçar aquestos centres han dut a la contractació de personal orientador laboral temporal, el qual depèn del personal de plantilla per a portar a terme les seues funcions. En el mes de març s’han realitzat nomenaments de funcionaris interins que vénen a minorar aquestes manques, però per descomptat no a eliminar-les”, denuncia.

Torró afegeix: “les oficines estan situades en locals que en molts casos s’han quedat menuts per atendre al nombre de ciutadans que acudeixen a elles i per a situar al personal necessari per a la seua atenció. S’ha arribat a l’extrem de no tenir espai ni mobiliari adequat perquè el personal de recent incorporació puga realitzar les seues funcions. Ni es va invertir en el seu moment en prevenció d'èpoques dolentes com la present, ni tampoc està invertint-se ara el suficient per a respondre àgilment a la situació”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)