NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida denuncia “la falta de respecte sense límits de Cotino als malalts mentals i a les Corts”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha arremès durament contra la resposta que el conseller de Benestar Social, Juan Cotino, ha adreçat al grup d’Esquerra Unida, després que Torró li presentara una sèrie de preguntes per conèixer quina era l'oferta de places que hi ha actualment de centres i de residències de malalts mentals, i saber quin és el volum de llistes d'espera. “Tanmateix, el que hem rebut com a resposta, ha estat un pamflet vergonyós que no sols no respon a les nostres preguntes, sinó que ens conta una absoluta “milonga” que insulta la intel·ligència. És una vergonya i una total falta de respecte a les Corts com a institució, a nosaltres com a oposició i, molt especialment, als malalts mentals i els seus familiars com a afectats”

Torró critica que Cotino “no afronte cap pregunta de l’oposició. Respon el que li dona la gana, i no assumeix la seua responsabilitat sobre el caos que té en la seua conselleria, un àrea que afecta a persones, cosa que oblida de manera reiterativa”.

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que aquestos col·lectius són els que estan encarregant-se dels serveis “que hauria d’estar prestant la pròpia conselleria”. Torró denuncia la manca de recursos financers de la Generalitat, “com mostra el retràs en la publicació de l'ordre de subvencions, i la voluntat indissimulada de la Conselleria de desviar els diners que reben des de Madrid per a la Llei de Dependència per a tapar els forats clamorosos de la gestió del Consell en matèria de benestar Social”.

Torró critica a més el retard del pagament de les subvencions i la tendència a la privatització dels serveis públics en mans d'empreses. “Volem que Cotino ens explique per què les subvencions a pisos tutelats gestionats per les associacions, són molt inferiors -90.000 euros- a les quanties amb les que la Conselleria trau a concurs els tutelats per a ser gestionats per empreses privades -120.000 €-. Açò demostra la total ineficiència de la gestió de la Conselleria, qui prioritza una vegada més a les empreses privades i els seus beneficis”.

El diputat autonòmic ha anunciat que EUPV insistirà sobre aquestes qüestions a Cotino la setmana que ve en la compareixença que té prevista el conseller. “Precisament, la pressió parlamentària d’Esquerra Unida ha tractat de reforçar l'exercida per col·lectius com el d’AFIEM -l’associació de malalts mentals d’Alcoi i la seua comarca- i ha contribuït, per exemple, a que la Conselleria es comprometa a finançar com cal la construcció i equipament d'un centre a la ciutat d'Alcoi. Hem denunciat aquesta falta de recursos i seguirem exigint que se solucione el més ràpid possible”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)