NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana responsabilitats a Consell i Govern central per “la precarietat laboral endèmica” que li ha costat el braç a un treballador immigrant

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, estima que la Generalitat i el Govern central “tenen responsabilitat en accidents laborals tan greus” com el que fa uns dies li costà el braç esquerre a un treballador immigrant a Gandia. “La Comunitat pateix una situació de precarietat laboral que s’ha fet endèmica per la manca de Inspeccions de Treball, la inaplicació de la Llei de riscos laborals i la permissibilitat desreguladora que afavoreix a empresaris sense escrúpols”, ha dit Torró. “Aquesta situació és culpable directa de la desgràcia de Franns Rilles però les administracions han de respondre moral i subsidiàriament per haver generat el context”

Esquerra Unida del País Valencià no ha dubtat un moment en assenyalar “la responsabilitat indirecta de les administracions públiques” en el sinistre que fa uns dies li costà el braç esquerre al bolivià Franns Rilles, treballador en precari d’una panificadora del Real de Gandia. El diputat d’EUPV en les Corts Lluís Torró culpabilitza al Consell i al Govern de l’Estat “d’haver estès una política generadora de precarietat laboral més pròpia de països tercermundistes”, situació que segons ell “ha estat la antesala d’accidents como el de Rilles”.

“Estem davant un fet de dramatisme inabastable que posa de relleu una situació que ningú pot obviar: la pèrdua de les garanties socials”, ha assenyalat el diputat autonòmic. “Allò que està en joc és el futur dels drets laborals dels valencians, hui per hui precaritzats fins a límits inimaginables fa unes dècades, situació que s’ha estès a tots els sectors”, ha criticat.

Solidaritat amb els immigrants

“Què hauria passat si la víctima d’aquesta bestiesa haguera estat un treballador espanyol i no un immigrant?”, s’ha preguntat Torrò, “no és cert que la ciutadania, ferida, hauria eixit als carrers per demanar responsabilitats?”. El diputat autonòmic d’EUPV ha volgut així solidaritzar-se amb el col·lectiu de treballadors estrangers, atès que conformen “el grup social que més pateix la catàstrofe del treball precari.”

“Hui ha estat un dels més febles qui ha vist el seu braç tirat al fem” -ha assenyalat Torró en relació al criminal acte- “demà pot ser li tocarà el torn a la resta”.
Esquerra Unida del País Valencià ha fet una crida a la ciutadania perquè responga amb “la mobilització social i política” davant el fet “de forma que no es repetisca”. En aquesta línia, EUPV recolzarà les possibles accions dels sindicats i els col·lectius al respecte.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)