NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida acusa al Consell de “fariseisme” per retardar els bons dels llibres

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que mentre el Consell “ven a l’opinió pública les seues intencions de protegir el xicotet comerç, el que fa és ajornar dos mesos el reemborsament dels llibres de text a les llibreries. Aquest retard perjudicarà considerablement als llibreters”. Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes en les Corts Valencianes sobre aquesta qüestió

Per a Esquerra Unida la decisió del Consell de retardar el finançament dels llibres “posa en perill l’efectivitat de la mesura que depèn en bona mesura de la implicació dels llibreters, amb la qual cosa també perjudicarà als destinataris dels llibres, els estudiants”, explica Torró.

El diputat d’EUPV considera que l’ordre que regula la gestió dels bons-llibres i ajuda a les famílies a la compra dels llibres de text “ha de complir-se i el pagament als llibreters no ha de retardar-se perquè pot suposar una cadena de conseqüències econòmiques per aquestos. El PP sembla que oblida que els llibreters també formen part d’eixos xicotets empresaris amb els que se’l ompli la boca dient que la Generalitat els ajudarà. Retardar el pagament no és precisament una ajuda”, critica.

Esquerra Unida ha mostrat el seu recolzament al gremi de llibreters: “pensem, igual que ells, que davant la situació de crisi que estem vivint, l’administració no hauria de fomentar els retards dels pagaments, sinó més bé al contrari, perquè d’altra manera el que fa és posar en risc als xicotets comerços”, apunta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)