NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida denuncia la política d’autovies i autopistes de l’Administració

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que la proposta d’autopista de peatge de la Vega Baixa “suposa un atac molt greu al medi ambient, i més en concret, un atemptat a l’horta tradicional. El PP actua sense cap criteri, i exigim que es posicione en defensa del territori i el medi ambient i no nade entre dos aigües, com és el cas de la comarca d’Alcoi, on està impulsant el projecte d’autovia que travessa la Valleta d’Agres i tanmateix està oposant-se a l’autovia central perquè assegura que afecta a l’aqüífer del Molinar”

Esquerra Unida insta al Consell i també al Ministeri de Foment, que elaboren una mesa de negociació amb els afectats d’aquestos projectes, amb els veïns i els col·lectius ecologistes, “perquè tanta oposició significa moltes coses: no sols l’impacte mediambiental, també el social i per descomptat, en el cas de la Vega Baixa, la renúncia a un pla d’infraestructures com toca, allunyat dels peatges i que compte amb inversió pública per a transport ferroviari en una zona amb dèficit d’aquest”.

Torró afegeix que les infraestructures “no poden construir-se a costa del territori i per al benefici d’uns pocs. A més, en el cas de Torrevieja, es deurien aprofitar les xarxes viaries existents amb el tercer carril de la A-7 i el desdoblament de la CV-91 i la CV-95”.

El diputat d’EUPV lamenta que tant PP com PSOE “canvien d’opinions de manera tan clara. El projecte del peatge a la Vega Baixa comptà amb l’oposició del PSOE i amb el beneplàcit del PP, i ara les opinions canvien. En el cas de les autovies per la comarca d’Alcoi, passa el mateix, el PP no es preocupa de l’afecció que les obres afecten generarien en la Valleta d’Agres, però s’alça en peu de guerra perquè si l’autovia central pot afectar l’aqüífer del Molinar. Les seues postures són confuses i no atenen a cap realitat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)