NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida insta al Consell a centrar la lluita contra els incendis forestals “en la prevenció i no en la extinció”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que la Generalitat Valenciana “hauria d'establir mesures per a minimitzar els danys dels incendis i recuperar allò destruït. Tanmateix, el que fa és mantenir una actitut hipòcrita en la seua gestió, on domina erròniament l’extinció sobre la prevenció”

Per a Esquerra Unida, les administracions “també són responsables de generar una sèrie de riscos per als incendis, com la mala planificació dels usos del territori i les construccions en zones d’alt valor forestal, el que obliga a l’abastiment d’electricitat atravessant aquestes zones, amb el conseqüent risc d’incendis”.

Torró explica que aquesta situació “s’agreuja pel retard de l’aplicació i la mala gestió dels Plans de Prevenció d’Incendis Forestals, els quals han de prevenir precisament l’augment de riscos de incendis. Des del nostre punt de vista, totes les administracions valencianes (Generalitat, Diputació i Ajuntaments) continuen amb l’enfocament erroni de centrar els escassos esforços en la urgència de l’extinció i no en la prevenció de les causes, que és sempre la millor opció”.

Esquerra Unida critica que la Generalitat Valenciana actua “amb una política territorial que permet la pressió urbanística i humana sobre zones a protegir (LIC), sense delimitar espais de defensa, de evacuació, i de planificació adequada de l’aigua i sense que els plans de seguretat i els protocolos d’actuació dels ajuntaments -què són obligatoris- es generalitzen, a conseqüència de la mancança d’ajudes des del Consell”, afirma Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)