Esquerra Unida afirma que el model de finançament “té forats i ha de corregir-se amb propostes consensuades”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, acusa al PP de no haver buscat el consens amb tots els partits polítics per obtenir una posició comuna respecte al model de finançament, “i, a més, ha estat incapaç d’haver presentat una proposta mínimament estructurada a les Corts. El PP l’única cosa que ha sabut fer és demanar diners amb una ma i rebaixar impostos amb l’altra”

Torró ha qualificat la intervenció del conseller Camps aquest matí en la Diputació Permanent de les Corts “d’absolutament demagògica. El PP no admet les seues pròpies errades, practica el victimisme estèril sense arribar a cap proposta”.

Esquerra Unida ha mostrat la seua cautela davant la indeterminació sobre les quantitats exactes que suposarà el nou model, “i encara que vegem positiu l’avanç en la configuració federal de l’estat que proporciona aquest model i l’increment de recursos econòmics, vegem aspectes dubtosos o negatius, per exemple que el procés de negociació hauria d’haver sigut multilateral. Prèviament s’han decidit les quantitats i després s’ha adequat el model. Les definicions i els conceptes que conformen els fons són molt confuses i indefinides”, ha afirmat el parlamentari d’esquerres.

Per a EUPV el model hauria de contemplar el finançament dels ajuntaments “que no pot quedar-se al marge, perquè seguiran sent els parents pobres que acabaran recollint les molletes dels pastís”.

Torró afegeix que la capacitat normativa en matèria fiscal permet modificacions a la baixa “que obriran la porta a la competència entre territoris en reduccions impositives. El resultat serà el dumping fiscal i la pèrdua de recursos, així com el conseqüent deteriorament dels serveis públics, els quals no estan garantits plenament”.

Esquerra Unida ha puntualitzat que el País Valencià es manté a la cua en finançament per habitant: “aportem més del que rebem i sols per aquest motiu, el model hauria de replantejar-se perquè no és just, perquè s’ha deixat de banda qüestions molt importants com la càrrega que suposa per al sistema públic de salut els desplaçats temporals d’altres comunitats autònomes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)