Esquerra Unida demana al Govern Central que no retarde el tancament de Cofrents com el de Garoña

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha lamentat que el Govern Central “estiga apurant tots els terminis, inclús retardant-los en el cas de Garoña, per a no tancar les centrals nuclears. Cofrents ha tornat a notificar cinc successos durant els últims sis mesos al Centre de Seguritat Nuclear. Ens preocupa la desídia del Consell, qui es mostra despreocupat per aquesta qüestió, i la insistència del Govern d’apurar la vida de Cofrents fins el 2011”

Per a Esquerra Unida la pròrroga a la central de Garoña “demostra la falta d’interès que tenen les administracions per acabar amb totes les nuclears. Cofrents necessita que s’encete quan abans el seu pla del tancament anticipat abans de 2011, moment en el que expira el permís d’explotació de la central.

Torró explica que la central valenciana “és deficient i perillosa a conseqüència de les seues continues incidències i de la saturació de l’emmagatzemament de combustible. Tot açò posa en evidència el risc per als ciutadans que suposa mantenir una central com aquesta”.

Esquerra Unida ha exigit en reiterades ocasions que el Consell es pronuncie per al tancament d’aquesta central “i done resposta així a la petició continua que des dels col·lectius ecologistes i des d’EUPV venim realitzant des de fa temps. Un manteniment de la central sols faria que posar en risc la salut dels ciutadans i ciutadanes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)