Esquerra Unida denuncia que la Conselleria no ha destinat cap diners al Pla Educa 3

NOTA DE PREMSA

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica hui la convocatòria d’ajudes als municipis per subscriure’s al Pla Educa 3, destinat a l’impuls i creació de places escolars entre els 0 i els 3 anys. “Tanmateix en aquesta convocatòria queda palès que la conselleria no ha posat ni un duro en aquest pla, malgrat ser un pla de cooperació entre l’adminstració central i l’autonòmica. La conselleria s’ha llavat les mans en aquesta qüestió i ens preocupa a més que els 11 milions d’euros procedents del Govern Central no estiguen garantits per a l’escola pública”

Torró ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller Font de Mora a les Corts Valencianes “per a que ens explique per què la Conselleria d’Educació es limita únicament a traslladar la inversió econòmica que ha posat sols el Govern Central. Volem saber els motius de la seua mancança de compromís en aquest pla, tan necessari al País Valencià”.

Des d’Esquerra Unida mostren la seua preocupació “per l’absència de territorialització del pla, cosa que significa que el repartiment de les ajudes estarà obert a la arbitrarietat de la Conselleria. Per tant, esperem que aquesta siga equànime i justa amb tots els municipis”.

Torró, per últim, considera “imprescindible que estiga garantit que les ajudes es donaran a l’ensenyament públic, perquè ens preocupa summament que el govern valencià comence a prioritzar –com lamentablement fa- a l’escola privada per davant de la pública”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)