dissabte, 14 de febrer de 2015

Vint anys després d'anar-se'n 'de vacances', EU proposa declarar 2015 com any Ovidi Montllor

Com podreu comprovar tinc el bloc una mica abandonat. Vaig posant coses a trompades. Té molt a veure amb l'acumulació de treball parlamentari que tenim en aquest final de legislatura i també amb un cert esgotament mental que no vull ocultar. Les dues entrades que vaig a posar ja tenia ganes de posar-les fa temps. Però com que volia mantenir l'ordre cronològic d'anar penjant notes de premsa (que no són tantes, tampoc no us penseu) i comentant-les, doncs m'anava resistint. Al final, m'he dit que tant hi feia i m'he decidit. Aquesta primera no necessita massa comentaris i, com que m'he decidit a penjar-la arran de l'entrada de l'amic Manel Rodríguez-Castelló al seu propi bloc, me'ls estalvie i vos convide que llegiu L'artista, el cantant,el pallasso. Manel, sembrat com sempre, escriu infinitament millor que jo, gaudiu-lo.

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari reclama atorgar-li al cantant a títol pòstum la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana

El grup parlamentari d’EUPV ha presentat una Proposició No de Llei a Les Corts amb motiu de la commemoració del 20 aniversari de la mort –el pròxim 10 de març- del cantant, poeta i actor alcoià Ovidi Montllor. La proposta demana atorgar-li a títol pòstum, la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, declarar l’any 2015 Any Ovidi Montllor, “i que es recolze de forma activa aquelles iniciatives commemoratives que sorgisquen de la societat civil així com aquells actes d’homenatge organitzats per altres institucions i entitats publiques”, ha explicat el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Per a Esquerra Unida Montllor, “no és sols un artista excepcional i total, des d’una vessant estètica, sinó també representa el compromís amb el seu poble, amb la seua cultura i llengua, amb les classes populars i amb la llibertat. Es mereix aquest homenatge de totes totes”.

Montllor ja va rebre en 1994 l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, el Miquelet d’Honor i la Medalla d’Or d’Alcoi per la seua trajectòria, per la seua dilatada obra cantant i recitant els nostres poetes, fent teatre i cinema, per haver-se convertit en tot un símbol de la resistència antifranquista. “Ara, Les Corts Valencianes tenen l’oportunitat de retre un merescut homenatge a l’Ovidi Montllor, qui forma part de la nostra història vital, de la nostra memòria col·lectiva”, afegeix Torró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada