Esquerra Unida insta al Consell a destinar fons al Pla Educa 3 “i que no ho carregue tot als municipis”

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres ha qualificat l’actitut de la Conselleria d’Educació d’irresponsable, “perquè, tal i com hem denunciat des d’EUPV, pretén traslladar el cost de les places públiques de 0 a 3 anys als ajuntaments, mentre subvenciona amb més de 32 milions d’euros les places de les guarderies privades d’aquest curs”, critica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Per a la formació d’esquerres, l’actitud que la Conselleria d’Educació ha pres respecte el Pla Educa 3 “és una autèntica perversió, perquè ha convertit el conveni de col·laboració amb el Ministeri, per a cofinançar al 50 % la creació de places escolars públiques del Primer Cicle de Educació Infantil al País Valencià, en una simple convocatòria d’ajudes a ajuntaments, mancomunitats i diputacions provincials per a finançar despeses d’inversió dels exercicis 2009 i 2010”.

Torró recorda que el conveni estipula que tant el ministeri com l’administració autonòmica han de posar la mateixa quantitat de diners, “tanmateix, el conseller Font de Mora ha decidit no aportar ni un euro i que siguen els ajuntaments o diputacions exclusivament qui aporten el 50% de la despesa total. Açò és un autèntic greuge comparatiu si tenim en compte que el Consell ha dedicat 32,2 milions d’euros, segons dades de la mateixa conselleria, a subvencions directes a les escoles infantils privades en aquest curs”. Esquerra Unida lamenta “de nou que el govern del PP torna a demostrar la seua aposta a favor de l’escola privada i en contra de la pública”.

El parlamentari d’Esquerra Unida, a més, manifesta que seran molts els ajuntaments que no podran construir escoletes en les condicions que imposa la Conselleria per la mancança de recursos, i aleshores la responsabilitat recau en el conseller pel més que probable fracàs de la convocatòria amb les condicions que ha marcat”.

Esquerra Unida exigeix a la Conselleria que assumisca, amb els seus pressupostos, l’aportació del 50% de la despesa i el 25 % dels fons per a la construcció de noves escoles infantils públiques de 0 a 3 anys. De la mateixa manera, EUPV insta al Consell a elaborar una nova convocatòria “amb terminis més amplis per tractar-se d’una inversió per als exercicis 2009 i 2010”.Torró ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller Font de Mora a les Corts Valencianes “per a que ens explique per què la Conselleria d’Educació es limita únicament a traslladar la inversió econòmica que ha posat sols el Govern Central. Volem saber els motius de la seua mancança de compromís en aquest pla, tan necessari al País Valencià”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)