EUPV presentarà iniciatives a les Corts en defensa de l’ensenyament en valencià

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, diputat d’EUPV per la circumscripció d’Alacant, considera un greu atemptat al valencià i a l’escola pública l'actitud de la Conselleria d’Educació davant les peticions de línies en valencià als batxillerats dels instituts públics de la ciutat Alcoi

EUPV, ha mostrat hui el seu profund malestar i preocupació davant l’actitud de la Conselleria d’Educació per no garantir l’ensenyament en valencià. Per a la formació d’esquerres el Consell no sols no es dedica a promoure l’ensenyament en valencià, com seria la seua obligació, sinó que ni tan sols arriba a oferir un nombre de places mínimament suficient als Programes d’Immersió Lingüística (PIL) o d’Ensenyament en Valencià (PEV). Segons dades extretes de les enquestes d’intenció d’escolarització i fetes públiques per investigadors de la Universitat d’Alacant, es tracta d’un nombre aproximat de 92.000 alumnes, “una autèntica legió”, en paraules de Torró.

El diputat alcoià ha posat com a exemple les queixes que des de les direccions i les associacions de mares i pares dels instituts públics de la seua ciutat estan elevant-se a la Conselleria. Segons Torró, aquesta no es decideix a ampliar l’oferta de grups en valencià als batxillerats dels instituts públics d’Alcoi, tot i haver una demanda més que sobrada de places per als mateixos. El diputat d’EUPV critica severament d’una banda, l’escassa flexibilitat del procés de sol·licitud de places i de matriculació, i, d’una altra, la nul·la capacitat de reacció de la Conselleria davant els canvis en la demanda o en les preferències dels demandants de places.

Torró ha indicat que els serveis territorials de la Conselleria d’Educació ajornen les decisions sobre aquestes qüestions fins que el curs no està a punt de començar generant una greu situació d’angoixa a les famílies que han sol·licitat places i greus problemes de planificació als propis centres. S’arriben a donar casos a centres com l’IES Cotes Baixes o l’IES Pare Vitòria en les que alumnes que han cursat l’ESO en el mateix centre no tenen a hores d’ara garantit el poder fer-hi el batxillerat en l’opció que han triat. De fet, segons EUPV, l’IES Pare Vitòria té sol·licituds més que suficients per posar en marxa una quarta línia de batxillerat (humanitats en PEV) que l’any passat va perdre, però des de la Conselleria no s’obté cap resposta que permeta resoldre adequadament la situació.

Per a Torró la qüestió sembla clara: “es tracta d’una política de menyspreu cap al valencià i de deteriorament induït de l’ensenyament públic, amb la clara intencionalitat de promoure el privat, únic beneficiari de la situació. No hem d’oblidar que l’oferta d’ensenyament en valencià és quasi exclusivament pública.”.

EUPV anuncia que posarà en marxa iniciatives parlamentàries en forma de preguntes i compareixences per tal de obtindre informació i pronunciaments dels responsables educatius del PP, tant sobre les qüestions d’abast més general com les més específiques referides, en aquest cas, a la ciutat d’Alcoi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)