Lluís Torró (EU): “El Consell tindrà una part de responsabilitat molt gran si es produeixen incendis forestals que podrien haver-se evitat”

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres ha criticat durament que el govern del PP haja decidit retallar “la xifra desorbitada” de 7’5 milions d’euros per a la prevenció dels incendis forestals. “Fa unes setmanes EUPV instava a la Generalitat Valenciana a canviar la seua política mediambiental respecte als incendis i centrar la gestió més en la prevenció. Ara, tanmateix, contemplem bocabadats com no sols la prevenció no domina la gestió sobre l’extinció, sinó que el PP retalla encara més els pressupostos destinada a aquesta. És donar-li l’esquena de manera crua als paratges mediambientals dels valencians i valencianes”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Torró ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes en les Corts Valencianes adreçades al conseller José Ramón Garcia Antón, “per esbrinar quins criteris han seguit des de la Conselleria per a distribuir els pressupostos i que la prevenció d’incendis forestal estiga abandonada d’aquesta manera, amb un retall econòmic tan desproporcionat”.

Per a EUPV, el Consell “serà absolutament responsable si després d’aquest repartiment dels recursos econòmics, es produeix un incendi que es podria haver evitat simplement amb una correcta prevenció. Gestionar així els diners és un atac en tota regla al medi ambient”.

El parlamentari d’esquerres, a més, afegeix que la política del Consell ha estat generant una sèrie de riscos per als incendis: “la mala planificació dels usos del territori i les construccions en zones d’alt valor forestal, obliguen a l’abastiment d’electricitat, amb el conseqüent risc d’incendis que això comporta”. Torró critica que la Generalitat Valenciana “permeta la pressió urbanística i humana sobre zones a protegir (LIC), sense delimitar espais de defensa, de evacuació, i de planificació adequada de l’aigua i sense que els plans de seguretat i els protocols d’actuació preceptius dels ajuntaments vagen endavant a conseqüència de la mancança d’ajudes del propi Consell”, afirma.

Esquerra Unida considera que les administracions valencianes “mantenen un enfocament erroni perquè centren la gestió en la urgència de l’extinció i no en la prevenció, la qual és sempre la millor opció. A això a més, hem d’afegir la mancança d’aplicació i mala gestió dels Plans de Prevenció d’Incendis Forestals, els quals han de prevenir precisament l’augment de riscos de incendis.”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)