Lluís Torró (EU): “Esperem que el conveni per al tren Xàtiva-Alcoi no siga paper mullat de nou”

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida afirma que el compromís entre la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Foment per a modernitzar la línia Xàtiva-Alcoi, “ha de fer-se efectiu i esperem que no es quede pel camí com està ocorrent des de fa més de 20 anys, temps en què les dues administracions han estat passant-se les responsabilitats una a l’altra. El que sí ens sembla indignant és que hagen tardat tant de temps quan comparativament a l’AVE, la quantitat econòmica destinada a aquesta línia és una absoluta nimietat”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

La formació d’esquerres ha mostrat la seua satisfacció “perquè sembla que dins el paquet general d’infraestructures que contempla Generalitat i Ministeri per al País Valencià, finalment s’haja inclòs el tren Xàtiva-Alcoi amb un conveni signat i amb compromisos específics. Sols esperem no lamentar, com en totes les darreres ocasions, que aquest compromís s’incomplisca. Així que sols podem dir que ens felicitarem quan realment comencen les obres”.

Tanmateix, Torró ha manifestat que resulta “indignant de tota manera que al tren Xátiva-Alcoi es destinen únicament 60 milions d’euros i que siga l’única obra de rodalies que està prevista. Pel contrari, l’AVE s’emporte 4.300 milions d’euros. Com sempre, hem de preguntar-nos què és més necessari per a les nostres administracions si el transport de rodalies –el més utilitzat pels usuaris- o l’alta velocitat”.

Esquerra Unida ha assenyalat, a més, que dins d’aquest paquet d’infraestructures per al País Valencià “no hi ha res més, sols estudis boirosos, entre els quals s’inclouen autèntics despropòsits com la construcció d’una autovia paral·lela a l’AP-7. No creem que aquestos siguen els criteris de sostenibilitat més encertats per al transport que necessitem els ciutadans”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell