NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana al conseller que explique la situació dels vessaments de fuel a les platges

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que el conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón Garcia Antón, ha de comparèixer per donar explicacions sobre l’arribada de fuel a les platges de València i de les rodalies. “Hui, a més, la platja d’Alboraia manté la bandera roja pels treballs de neteja del xapapote”. Torró demana que s’investigue la culpabilitat d’aquestos vessaments, així com insta a que es depuren totes les responsabilitats

Esquerra Unida recorda que anualment es vessen unes 20.000 tones de fuel al Mediterrani per la il·legal neteja dels vaixells en la mar, amb l’objectiu d’estalviar-se els costos de fer-ho en el port, “una quantitat similar a la que va abocar el Prestige en Galicia. A més, molts vaixells també omplin els seus dipòsits de fuel dins la mar”.

Torró insta a les administracions a “posar-se serioses davant aquesta situació. Deuria incrementar-se la vigilància així com fer complir que els petrolers paguen una taxa pels serveis de neteja als ports, tant si fan ús d’aquestos, com si no”.

El parlamentari d’EUPV afirma que els vessaments “són un delicte i la directiva europea preveu penes de presó per aquells que els realitzen. És vergonyós que no s’actue quan existeixen mitjans per a fer-ho”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)