NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix al Consell que pose en venda Terra Mítica

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que el deute que arrossega el parc temàtic “és ja insostenible. Són quasi 35 milions d’euros i una llarga llista de despropòsits urbanístics al seu voltant. El Consell ha de trencar els lligams amb el parc i posar-lo en venda”

Torró afirma que l'única salvació per al propi parc és que empreses privades vinculades al sector de l’oci puguen reconvertir-lo en un negoci mitjanament rendible. No pot ser que la Generalitat estiga fent-se càrrec d’aquest negoci absolutament deficitari i ens preocupa molt que les caixes d’estalvis estiguen també assumint aquest deute en una època de crisi en el què caldria injectar liquiditat en l’economia productiva”.

Esquerra Unida ja va advertir quan estava construint-se el parc que el projecte no era viable ni econòmicament ni mediambientalment; “denunciàrem que estaven amagant-se els interessos de requalificar els terrenys del voltant, els quals a més estaven protegits”.

Torró remarca que darrere del “fracàs de Terra Mítica, existeix una responsabilitat política que el Consell i el PP haurien d’assumir”. Per a Esquerra Unida aquest model, basat en la construcció i els grans esdeveniments, implantat i promocionat pel PP, “sols ha beneficiat directament al conglomerat d’amics del Partit Popular, els quals han especulat amb els terrenys i amb els contractes derivats de la construcció del parc”.

La gestió del PP “ha sigut incapaç de situar el parc com un referent en aquest tipus de macroinstal·lacions d’oci. Les pèrdues ja són inassumibles. Està clar que el futur de Terra Mítica no pot ser més negre”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)