Esquerra Unida demana una investigació a fons sobre la proliferació de casos de legionel·la a Alcoi

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, mostra el seu condol per la mort d’una persona afectada per l’últim brot

Lluís Torró demana “una investigació a fons sobres l’orige de l’últim brot de legionel·la i sobre la incidència diferencial que aquesta problemàtica ha tingut en els últims anys a Alcoi”. Per al representant d’Esquerra Unida del País Valencià, “aquest és un problema important de salut pública i alarma social, que a més té repercussions negatives en la imatge de la ciutat”.

El diputat d’EUPV critica que “les administracions no han donat mai públicament una explicació clara i suficient. Des que es va declarar el primer dels 14 brots en l’any 2000, únicament és coneix la localització d’un sol focus, la resta han estat ocultats a l’opinió pública de manera deliberada” diu Torró, qui recorda que “incomprensiblement” s’ha negat la informació sol·licitada tant pel grup municipal d’EU-L’Entesa al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi com per ell mateix com a diputat de les Corts Valencianes a la Conselleria de Sanitat.

A més, el diputat autonòmic ha volgut manifestar el condol d’Esquerra Unida per la mort d’una de les persones contagiades en els últims dies.

Crítiques des del grup municipal

Des del grup d’Esquerra Unida a l’Ajuntament d’Alcoi s’ha denunciat la falta de transparència del govern municipal i de la Conselleria de Sanitat, que no han informat sobre l’últim brot de legionel·la ni a la resta de la corporació ni als agents socials representats en l’Àrea de Salut.

Josep Fuster coordinador local d’ EU, ha exigit al PP, “respecte democràtic, màxima transparència informativa per a la població, i la convocatòria urgent de la corporació municipal i de l’Àrea de Salut”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)