Esquerra Unida mostra el seu recolzament a la Mesa pel Xúquer per a que no es destine aigua del transvasament al consum urbà

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que la intenció del Govern Central de modificar les condicions inicials del transvasament Xúquer-Vinalopó perquè aquest contemple el consum urbà “suposaria l’incompliment de la Directiva Europea de l’Aigua, perquè implicaria un augment de la quantitat d’aigua transvasada, atemptant contra el cabdal ecològic del riu. El Govern ha d’escoltar la Mesa del Xúquer i atendre les seues reivindicacions”


El diputat d’EUPV explica que mentre el Ministeri parla de 80Hm3 d’excedents, “aquests no existeixen. Si es transvasa aigua acceptant l’ús urbà, encara que es diga que aquest és secundari, serà al final prioritari a conseqüència de la massificació urbanística i això significa que està desvirtuant-se el que significava el transvasament des d’un principi”. Esquerra Unida recolza el decret de demarcació que separa les aigües del l’Alacantí de les del Vinalopó.

Torró, a més, recorda que si es destina l’aigua del Xúquer al consum urbà “es necessitarà un major tractament d’aquesta aigua, a través de potabilitzadores, i inevitablement això suposarà una major inversió que se sumarà a la de les dessaladores, com per exemple la de Mutxamel”.

El diputat d’EUPV considera que la millor opció de transvasament “és aquella que defensa els usos agrícoles dels excedents del Xúquer al Vinalopó, amb l’objectiu que es puga substituir el reg de pous per aquesta aigua i així evitar que els aqüífers del Vinalopó estiguen sobreexplotats”, afirma Torró.

Des d’Esquerra Unida apunten que aquestes discrepàncies poden arribar a desembocar en enfrontaments estèrils entre diferents territoris del propi País Valencià i lamenten “que el PSOE estiga disposat a generar aquestos conflictes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)