Esquerra Unida demana al Consell que s’opose a la comercialització de l’arròs transgènic

En un termini de sols unes setmanes està previst que la Unió Europea aprove si es comercialitza o no l’arròs transgènic, la patent del qual està en mans de l’empresa farmacèutica Bayer. Front aquesta situació, Esquerra Unida ha demanat al Consell que exercisca “la pressió necessària al Govern central per a que la UE impedisca l’autorització d’aquest arròs que té com a principal característica que suporta altes dosi d’un pesticida molt tòxic que curiosament fabrica la Bayer”, explica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Torró destaca que aquest arròs transgènic presentarà molts riscos “per als llauradors perquè implicarà una utilització major d’aquest pesticida també comercialitzat per la Bayer, i això també significa risc per al medi ambient i per a la biodiversitat. Aquest és un més dels pesticides que com els 22 prohibits recentment per la UE, deixen residus tòxics”.

El diputat de l’agrupació d’esquerres manifesta que la composició genètica d’aquest arròs està alterada “i per tant les seues propietats alimentàries també. A més, es poden presentar residus tòxics dels pesticides que s’utilitzen i contaminar de manera difusa els ecosistemes agrícoles”.

Esquerra Unida presentarà una sèrie d’iniciatives parlamentàries respecte aquesta qüestió en les Corts Valencianes. Per a la formació d’esquerres aquest arròs transgènic igualment pot suposar una amenaça comercial per als nostres conreus, “som una potència en arròs i aquest transgènic pot provocar una evident pèrdua de marge comercial per als nostres llauradors i una preocupant competència”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)