Esquerra Unida exigeix al Consell que complisca els seus propis compromisos amb el tren

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, diputat autonòmic d’EUPV, s’ha felicitat per la reunió del Conseller d’Infraestructures i Transport amb els alcaldes de la comarca arran de les inversions a realitzar al tren Alcoi-Xàtiva, però recorda que “a més de les reivindicacions davant el govern central la pròpia Conselleria té uns compromisos d’inversió que no pot eludir”

Esquerra Unida es posiciona una vegada més davant el que qualifica de “la història interminable del ferrocarril Alcoi-Xàtiva”. El diputat de la formació a les Corts Valencianes vol eixir al pas de la temptació que pot fer presa del PP davant el fet que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) no atenen els compromisos del darrer conveni signat entre el govern valencià i el de Madrid.

“Ens sembla oportú que el conseller vinga a explicar als alcaldes quins són els problemes que té la línia, creiem que cal fer un front comú per exigir al govern de Madrid el compliment dels acords signats però esperem que això no es transforme en una excusa per a no complir els seus propis compromisos”, assenyala Torró. El diputat d’esquerres insisteix que les inversions es troben fragmentades: “no es tracta d’un co-finançament, sinó que cada administració licita i executa una sèrie diferent d’intervencions”.

Per a EUPV això implica que la Conselleria no ha d’esperar a que altres complisquen amb el que han signat. “A l’inrevés”, indica Torró, “per a exercir més pressió sobre Madrid és imprescindible iniciar més ràpidament les obres. Qualsevol cosa que no siga açò suposarà un brindis a l’aire i demostrarà que ni el PP ni el PSOE tenen cap interès real en resoldre la qüestió de la línia Xàtiva-Alcoi”. Segons la formació d’esquerres, les minses despeses que suposen obres com aquesta en comparació amb altres com l’AVE, de dubtosa rendibilitat social, representen “un insult a la intel·ligència i un atemptat contra el sentit comú”.

Accessibilitat
Torró ha aprofitat l’ocasió per carregar contra les deficiències en accessibilitat que té la línia. “Com podem esperar que executen amb agilitat aquestes obres quan són incapaços d’adequar les estacions i els vehicles per a complir el que indiquen les normatives d’accessibilitat?”, indica el diputat. EUPV exigirà, doncs, no sols les grans obres de modernització del ferrocarril sinó també aquelles “menors” que resulten imprescindibles per a fer del ferrocarril un mitjà de transport accessible a tots, i particularment a aquells que més el necessiten. En aquest sentit anuncia la presentació d’una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes per a que exigir a RENFE que incorpore de forma urgent un vehicle adaptat a la línia i que es doten dels mitjans necessaris a les diferents estacions per a facilitar l’accés als propis vehicles. “No demanem que es faça cap favor a ningú, el que exigim és la materialització d’uns drets reconeguts”, sentència Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)