EUPV deplora que el Govern Central torne a incomplir els seus compromisos amb el tren Alcoi-Xàtiva

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EUPV): “traslladarem, una vegada més, al debat pressupostari aquesta reivindicació. Sembla clar que l’única via per a que es resolga definitivament el problema és la mobilització de la societat civil dels pobles afectats”

El diputat d’esquerres ha manifestat la profunda decepció d’EUPV amb la decisió del govern central de no atendre ni tan sols als compromisos que havia adquirit per al ferrocarril-Alcoi Xàtiva per a l’exercici de 2009. “És trist comprovar que les nostres reticències respecte a la signatura del conveni l’estiu passat es trobaven plenament justificades. Sincerament, com ja vam indicar, ens hauria agradat molt equivocar-nos”, apunta Torró.

Per a EUPV aquesta decisió és plenament coherent amb una política d’infraestructures de transport que comparteixen el PSOE i el PP. Segons Torró “posen tots els ous a la cistella de les autovies i l’AVE, relegant el ferrocarril convencional (única alternativa viable de futur davant la crisi energètica i el canvi climàtic) al paper de comparsa”.

“El que ha passat sembla un dejà vu”, indica Torró, “any rere any han aparegut, gràcies a la pressió d’IU, uns diners per al tren que no s’han executat per la desídia del govern del PSOE”. El diputat d’EUPV assenyala que tornaran a pressionar parlamentàriament el govern per a que atenga els compromisos signats en aquesta qüestió. Tanmateix, també expressa la seua convicció que la via més efectiva per a evitar els incompliments reiterats del govern central i la Generalitat és la mobilització de la societat civil.

“Esperem que els partits majoritaris dels pobles afectats i els seus càrrecs públics posen els interessos ciutadans per davant dels partidistes i exigesquen als governs respectius la solució definitiva a un problema que ja dura un quart de segle”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)