Esquerra Unida denuncia que Castellano no ha enviat al seu grup parlamentari cap projecte de creació de la Policia Autonòmica

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, acusa al conseller Serafín Castellano de “faltar a la veritat quan diu que aquest projecte ha arribat als grups de les Corts i que vol aconseguir el màxim consens i diàleg. Mal comencem quan encara no disposem d’aquest projecte”. Esquerra Unida a més manifesta que, segons allò anunciat per Castellano, les competències que vol assumir la policia autonòmica “són molt reduïdes i això genera molt dubtes”

Esquerra Unida defensa una policia autonòmica que substituisca en la seua major part a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, “i sembla que el que pretén el PP és un tercer cos de policia però amb poques competències”. Torró afegeix que aquest fet, dificultarà les negociacions amb el Ministeri de cara a les transferències i el finançament de la Policia Autonòmica.

A més, des de la formació d’esquerres també han manifestat el seu desacord amb la ubicació que proposa Castellano per a la futura acadèmia de la Policia Autonòmica, “ja no estàvem d’acord amb que l’Institut Valencià de Seguritat Pública (IVASPE) de Xest s’ubicara en aquest lloc perquè això suposava compartir l’espai amb l’institut d’ensenyament del costat, i per tant, lògicament, ara tampoc ens agrada aquesta ubicació”.

El diputat d’EUPV sol·licita a Castellano que complisca “amb la seua que ha dit als mitjans de comunicació, entregue el projecte als grups i estiga obert al consens per a la creació d’aquest cos policial”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)