Esquerra Unida insta a l’Administració a extremar la prohibició del dragat dels ports en les platges

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, recorda que el cas de la platja del Perelló, la qual aparegué fa sols uns dies amb un abocament de sediments provocat pel dragat del port, “és sols un dels molts casos que es donen d’aquesta pràctica totalment il·legal”

Tal i com han denunciat els col·lectius ecologistes, aquesta pràctica consisteix simplement en fer un forat a la platja per abocar els sediments procedents del port i després simplement tapar el forat, “amb conseqüències tan dolentes com la contaminació de la platja i de la fauna, l’afecció en les aigües del voltant, mals olors, la modificació en el paisatge i per descomptat, l’afecció als usuaris de la platja, en aquesta època de l’any, especialment surfistes”, explica Torró.

La formació d’esquerres exigeix a les administracions públiques, “ja siga el Govern Central, els ajuntaments o la pròpia Direcció General de Costes, un reforçament de la vigilància per a que no se succeixen aquestes pràctiques, que semblen donar-se cada tres mesos aproximadament. Sembla que l’administració pública no és conscient del cost ambiental que suposen aquestes actuacions. En el cas del Perelló, a més, està previst l’ampliació del port, i ens preocupa que tots els dragats que han de fer-se recaiguen en les platges”.

Esquerra Unida demana que no sols s’ eviten aquest tipus de dragats en les platges, sinó que es tracte “de manera correcta els materials procedents d’aquestes operacions per a evitar que perjudiquen al medi ambiennt i a les persones”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)