Esquerra Unida pregunta al Consell sobre “l’escandalòs deute” amb les universitats

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha recordat el que fa sols uns dies denunciaven els mitjans de comunicació, que a dia de hui, la Generalitat Valenciana no ha abonat a les universitats públiques valencianes les transferències corresponents als pagaments de les nòmines i proveïdors dels mesos de setembre i octubre. “Aquesta situació és ja insostenible per a les universitats. El deute milionari del Consell pot acabar en un veritable col·lapse financer”


Torró ha presentat una pregunta en les Corts Valencianes adreçada al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, en la què s’exigeix explicacions al govern al respecte de conèixer quan es transferiran les mensualitats endarrerides i si es solucionarà aquest problema de forma definitiva i satisfactòria “o el Consell seguirà mantenint aquesta situació de forma indefinida i, per tant, abocant les universitats al col·lapse financer”, afirma el diputat d’esquerres.

Esquerra Unida recorda que al llarg dels darrers quatre exercicis, el govern valencià ha retardat els pagaments del darrer trimestre “generant un gravíssim problema de finançament per a les pròpies universitats i forçant un increment del seu deute a llarg i a curt termini”.

A més, Torró qualifica “d’indignant el greuge comparatiu que el PP provoca sempre, i on la universitat pública, la de tots, queda sota mínims si la comparem en els esforços que el PP dedica a la VIU o les universitats privades. Açò deuria donar-los vergonya”, critica.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)