Esquerra Unida acusa al PP de “marginar de manera molt conscient” el valencià a TVV

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat les declaracions pronunciades aquest matí en la Comissió d’Economia de les Corts Valencianes -on es debatien les esmenes presentades als pressupostos- de la diputada del PP Maite Parra qui ha arribat a argumentar que la poca audiència de Punt 2 és conseqüència de que la llengua que s’empra és el valencià. “El PP no sols ens justifica que la quantitat d’hores d’emissió en valencià a la televisió pública són suficients, sinó que sosté que si Canal 9 i Punt 2 tenen poca audiència és precisament perquè utilitzen la nostra llengua. Han estat unes declaracions molt gràfiques per part de la senyora Parra, d’on es desprèn la forma de pensar sectària i discriminatòria d’aquest govern”

Esquerra Unida ha estat un dels grups parlamentaris de l’oposició que ha presentat esmenes a la Llei de Pressupostos per a exigir l’increment de les hores d’emissió en valencià en la televisió pública. “En el debat sobre aquest punt, la diputada del PP ha passat d’afirmar que les emissions en valencià són suficients, a defensar els drets dels castellanoparlans i ha acabat dient que les audiències en Punt 2 són tan baixes perquè s’emet més en valencià”.

Torró manifesta: “sense entrar més en aquestes declaracions absolutament significatives de la poca defensa que el PP fa de la nostra llengua als mitjans públics valencians, hem de recordar-li, utilitzant igualment les xifres d’audiències, que són els programes en valencià els que més públic tenen, com és el cas del futbol, els informatius i la sèrie L’Alqueria blanca, per tant la justificació de Parra és absolutament delirant”.

Esquerra Unida manifesta que el PP “practica una duríssima marginació de la llengua i defensa allò indefensable, deixant el valencià, com sempre, sota mínims”, critica el parlamentari d’esquerres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)