Esquerra Unida crida a la participació en la concentració convocada per la plataforma Xúquer Viu

La formació d’esquerres ha mostrat el seu recolzament al col·lectiu en defensa del Xúquer, i ha anunciat que participarà en la concentració convocada per a demà dissabte a les 12H davant de la Delegació de Govern de València. El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assenyala que cal mostrar “públicament les reivindicacions i preocupacions tant per la posició del PP i del Consell respecte al Xúquer, com també la del propi Govern Central. Aquest és molt procliu a permetre canvis que estan en contra de les condicions en les què la UE va aprovar la subvenció per al transvasament Xúquer-Vinalopó, com ara que l’aigua de Xúquer es destine per a usos ambiental i agrícoles”

Cal recordar que la plataforma ha remés una carta adreçada a la Ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, signada per representants polítics, sindicals, ecologistes i socials, en la què fan palesa aquesta protesta i altres reivindicacions. “EUPV coincideix amb Xúquer Viu en que aquest transvasament aprovat per la UE no pot modificar-se més. Les condicions aprovades, especialment que l’aigua transvasada al Vinalopó no puga dedicar-se a consums urbans, s’han de mantindre. D’altra manera, el consum urbà tindria preferència sobre altres usos i permetria transgredir les condicions en les què es va aprovar els transvasament. No es pot sostenir amb els recursos del Xúquer desenvolupaments urbanístics insostenibles a les comarques del sud. La solució dels problemes d’aquestes comarques ha de venir per altres vies”.

Esquerra Unida recolza també a la plataforma en la seua demanda per a que s’acabe amb la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental, que s’establisquen cabdals ecològics per al Xúquer i els seus afluents i es pose en marxa un Pla de Recuperació del riu, aprovat en juliol de 2008.

Torró assenyala: “s’ha de defensar el camp valencià i el regadiu tradicional, així com garantir l’abastiment hídric dels pobles de la Ribera amb aigua de la millor qualitat. Això significa que les propostes de Xúquer Viu han de ser la bandera a seguir, des de la millora de la qualitat d’aigües de la conca del Xúquer, fins l’elaboració d’un nou pla de conca”.

Esquerra Unida està preparant una sèrie de preguntes que traslladarà al grup parlamentari de IU en el Congrés dels Diputats, per a conèixer quines són les intencions
del Ministeri respecte a les qüestions que preocupen als defensors del Xúquer.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)