Esquerra Unida denuncia que el PP incrementa la desregularització per als centres comercials mentre els informes dels experts parlen ja de saturació

El diputat autonòmic d’esquerres Lluís Torró afirma que en l’actual Llei d’Acompanyament als Pressupostos de 2010, el PP augmenta les condicions de permissivitat per a l’execució de nous centres comercials al País Valencià. “El Consell ja proposa rebaixes en la regularització d’aquestes instal·lacions, i així i tot el PP ha presentat esmenes per a demandar inclús un major grau de desregularització, precisament al contrari que Esquerra Unida, des d’on venim exigint majors requisits, atenent a informes que demostren la saturació de centres comercials que pateix ja el País Valencià”

Esquerra Unida recorda que la nostra comunitat supera la mitjana estatal d’aquestos centres, “i els informes, tal i com hui apareix reflectit als mitjans de comunicació, adverteixen que el País Valencià està saturat ja d’aquestes superfícies. Tanmateix el PP fa cas omís d’aquestes advertències i el que intenta és llevar-los restriccions, baixant condicions com la xifra de població necessària per a dur a terme els informes de viabilitat”.

Torró subratlla: “des d’EUPV no volem que es disminuisquen aquestos requisits, atenent a la repercussió que tenen les grans superfícies en especial sobre l’entramat comercial tradicional de les poblacions on s’ubiquen. Aquest comerç tradicional ja es troba en una situació delicada i la competència front a les grans superfícies sols disminueix la varietat d’oferta al consumidor i perjudica al productor local i al producte de proximitat”.

El parlamentari d’esquerres assenyala a més que aquestes grans àrees comercial també impacten en el medi ambient i en l’estructura de la mobilitat de la població on van a ubicar-se.

En aquest sentit, Esquerra Unida ha presentat una esmena als pressupostos de 2010 en la què demana precisament que s’augmente la xifra de població necessària per a dur a terme els informes de viabilitat i aquesta se situe en localitats de més de 65.000 habitants.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)