Esquerra Unida exigeix a PP i PSOE que deixen d’utilitzar l’aigua per a l’enfrontament partidista

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró: “No podem admetre ni l’apropiació unilateral dels cabdals per part de Castella-La Manxa ni el malbaratament dels recursos hídrics que suposa la política del Consell”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat una vegada més la possible introducció al nou Estatut de Castella-La Manxa d’una reserva estratègica de 6.000 hectòmetres cúbics. “La gestió de conques que no són intracomunitàries no es pot resoldre amb decissions unilaterals de les pròpies comunitats”, afirma el diputat.

Esquerra Unida sempre ha defensat que “la gestió de les conques hidrogràfiques ha de fer-se amb criteris de racionalitat i partint del respecte absolut als sistemes hídrics, evitant la seua sobreexplotació i procurant mantenir el sistema natural. Per això no podem admetre la consideració de l’aigua com una propietat, ni de les comunitats tradicionalment cedents ni de les receptores dels transvassaments”, diu Torró.

El diputat d’Esquerra Unida considera necessari un “gir copernicà a la situació actual. S’ha d’articular una política hídrica sostenible per damunt dels interessos territorials particulars”. Això comporta, segons Torró, “qüestionar necessàriament el model de creixement urbanístic, perquè tal i com es plantegen les polítiques del Consell respecte a la gestió de l’aigua sols arribarem al col·lapse”.

Enfrontament partidista PP-PSOE
Des d’Esquerra Unida es lamenta “l’espectacle ridícul que estan oferint PP i PSOE, que ni tan sols s’aclareixen dintre dels propis partits respecte a aquest tema. Encara no hem sentit ni una paraula del president de la Generalitat, que tant ha abusat de la demagògia victimista sobre l’aigua i de sobte roman callat quan la cosa va en serio”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)