Esquerra Unida sol·licita la compareixença de Cotino sobre la reducció de la protecció de l’Albufera

El diputat autonòmic Lluís Torró argumenta que la disminució en 137 hectàrees de l’àrea de protecció del paratge natural “està totalment injustificada, i a més el Consell no concreta quina ha estat la suposada correcció que s’ha fet de les Zones d’Especial Protecció de les Aus (ZEPA). Des d’EUPV exigim una explicació clara i documentada d’aquesta actuació per part del conseller de Medi Ambient”

Torró explica que una modificació de la protecció de l’Albufera “requeriria, no sols la justificació pertinent, sinó la publicació del nou mapa de ZEPAs de l’Albufera, cosa que no s’ha produït, generant així confusió i dubtes sobre si realment el parc compta amb la protecció que necessita”.

Esquerra Unida a més recorda que el govern valencià està sotmès a complir la legalitat i les normatives europees sobre protecció als espais naturals. “Les Zones d’Especial Protecció de les Aus han d’estar ben definides, i el Consell ha de complir les directives europees al respecte”.

Torró preguntarà al conseller Cotino respecte aquesta qüestió en les Corts Valencianes, “amb la intenció que aporte tota la informació per a que l’opinió pública conega fil per randa quina és la protecció amb la què compta el parc natural”, manifesta.

Neteja dels fangs contaminats
D’altra banda, EUPV també sol·licitarà al conseller en la compareixença que done explicacions sobre la neteja del fons de l’Albufera, així com si la conselleria ha realitzat previsions de les conseqüències d’aquesta i si recaptat informes al respecte al consell assessor del parc i a les associacions ecologistes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)