Lluís Torró (EU): “El recolzament del PP a la declaració de BIC de les bandes no té cap efecte pràctic i és una burla quan les ajudes no els arriben”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha denunciat que el govern autonòmic “actua de manera farisea perquè mentre aprova aquesta declaració de Bé d’Interès Cultural no es capaç de resoldre el deute que manté amb les bandes, i a més, rebutja les esmenes que des de l’oposició s’han presentat als pressupostos de 2010 precisament per a exigir que complisquen amb elles i corregisquen aquest desficaci”

Torró recorda que Esquerra Unida ha proposat que els diners que s'hi consignen per al Circuit de Xest es desvien per a cobrir part del dèficit que el Consell ha acumulat amb les bandes. “Com ja ens temíem, el recolzament del PP a la declaració de Bé d’Interés Cultural per a les bandes no ha tingut cap efecte pràctic i tenint en compte el deute del Consell resulta indignant i és inevitable qualificar l’actuació del PP de cortina de fum.”

Esquerra Unida considera que el deute acumulat amb les bandes “ja és intolerable, especialment quan la dolenta situació econòmica de les bandes deriva, en la major part dels casos, de compromisos adquirits a compte de les ajudes promeses per l’Administració o derivades d’exigències de la mateixa”.

Torró subratlla que al debat de les esmenes el PP “ha posat per davant els 200.000 assistents al circuit de Xest un parell de dies a l’any, als 200.000 socis de les bandes i la seua tasca quotidiana i centenària d’elevació del nivell cultural de la ciutadania valenciana. El nostre país és un referent mundial en el món de la música gràcies, precisament, al fenomen bandístic i tot el que representa. El menysteniment del PP envers les bandes mereix una condemna sense pal·liatius”.

Per al parlamentari d’esquerres, “no hi ha excuses que valguen, ni crisis, ni res. No quan segueixen dilapidant els diners en Formula 1, America's Cup, Terra Mítica i altres despeses sumptuàries, inútils i perfectament prescindibles”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)