Lluís Torró (EU): “La Generalitat i l’Ajuntament donen un espectacle lamentable mentre avança la contaminació a les platges de València”

El diputat autonòmic d’EUPV reclama a les dues administracions que actuen urgentment per a frenar aquest vessament provocat per una avaria a l’emissari de la sèquia de Vera. “Resulta vergonyós veure tant a la conselleria de Medi Ambient com a l’ajuntament passar-se la pilota, no posar-se d’acord sobre les responsabilitats que han d’assumir i mentrestant que les platges de la Patacona i Malvarrosa, amb molta afluència de públic, estiguen rebent els residus fecals sense fre, amb les greus conseqüències mediambientals que açò provoca”

Esquerra Unida denuncia que darrere de la no actuació de la Generalitat i l’ajuntament “es troba el fet que no tenen diners per la reparació, encara que sí per a altre coses, com la Copa Amèrica, per posar sols un exemple. El que és més lamentable encara, no és ja que no es posen d’acord dues administracions del mateix partit, sinó que el seu rifirrafe provoque que l’avaria porte un mes sense resoldre’s, aprofitant amb malícia el fet que és temporada baixa. La seua desídia és infinita”.

D’altra banda, per al col·lectiu d’esquerres, els emissaris “són una mala solució en general perquè afecten negativament la posidònia marítima que té una tasca mediambiental importantíssima com aliment dels peixos i per la seua actuació contra el canvi climàtic com a captador de CO2”.

Torró remarca que és necessari “complir estrictament la legislació, i que no sols tota l’aigua que d’aboque a la mar estiga depurada amb tractament terciari, sinó que s’ha de reutilitzar-la perquè es perden centenars d’hectòmetres cúbics de totes les depuradores que no es reutilitzen. És una forta inversió, però és prioritària”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)