Esquerra Unida exigeix a la Conselleria que pose en marxa programes d’ocupació destinats als afectats pel granissol dels últims dies

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha mostrat la seua preocupació per les pèrdues patides en la comarca del Vinalopó com a conseqüència del granissol caigut en l’última setmana i que ha afectat a bona part de la producció del raïm de taula. Torró ha assenyalat que la Conselleria “no pot tancar el tema únicament amb la concessió d’ajudes econòmiques, ha d’aplicar mesures per a evitar la pèrdua dels llocs de treball”

Diversos col•lectius agraris estimen que la pèrdua de la collita estarà entre un 20% i un 40% de la producció d’aquest any, però que també afectarà a la collita de l’any que ve. A banda de les pèrdues de producció i de les minves econòmiques per part dels llauradors, també es veurà afectada la mà d’obra que cada any es necessita per a les diferents tasques del raïm, tal i com l’embossat, la recol•lecció i el treball dels magatzems.

Torró anuncia que reclamarà explicacions a la Conselleria sobre quines ajudes i mesures pensa posar en marxa per a minimitzar l’impacte negatiu d’aquestes pèrdues sobre els agricultors i el treball. “Calen mesures extraordinàries per als municipis afectats i que la Conselleria pose en marxa plans d’ocupació en època estival amb l’objectiu de contrarestar la pèrdua de llocs de treball que es produiran en el sector”, assenyala.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)