Esquerra Unida acusa el conseller Cotino de "bloquejar" la declaració de Parc Natural de la Serra d'Escalona

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d'EUPV, Lluís Torró ha qualificat d' "inacceptable" que el conseller de Medi Ambient no haja contestat a les preguntes formulades per Esquerra Unida a les Corts Valencianes respecte de l'aprovació d'aquesta declaració de Parc Natural. "Les nostres preguntes eren molt concises a l'hora de demanar explicacions al conseller sobre els motius pels quals no s'han aprovat encara ni la declaració de la Serra d'Escalona com a Parc Natural, ni el seu Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN)". EUPV considera que el silenci del consellera "ens fa sospitar de l'existència d'interessos urbanístics en la zona que impedeixen aquesta declaració", apunta Torró

El parlamentari d'esquerres recorda que en setembre de 2009 hauríen d'haver-se aprovat ambdós documents, després del període de tres anus que la pròpia Conselleria va imposar en setembre de 2006 per a tramitar-los i aprovar-los. No obstant, el conseller no diu res al respecte, ni tan sols indica possibles dates per a aquesta aprovació i es limita a constatar que la Serra d'Escalona és Lloc d'Interés Comunitari (LIC) i Zona d'Especial Protecció per a les AUs (ZEPA), obviant que la figura de protecció del medi natural més efectiva per a garantir la protecció dels valors naturals, culturals i paisatgístics de la Serra d'Escalona i la Devesa de Campoamor és la de Parc Natural”.

Per a Esquerra Unida aquest silenci de Cotino "ens confirma les sospites que poden existir interessos  urbanístics darrere de l'inexplicable retràs en protegir la Serra d'Escalona com a Parc Natural i en aprovar el seu PORN, uns interessos que planegen sobre aquest espai natural en els tres termes municipals que compten amb terrenys a la Serra: Orihuela, San Miguel de Salinas i Pilar de la Horadada", subratlla Torró.

El grup d'EUPV ha anunciat que presentarà una nova pregunta a les Corts, en aquest cas oral, per a que el conseller comparega i oferisca explicacions "sobre l'escandalós retràs en aprovar el Parc i el seu PORN. Des d'EU exigim que se'ls done llum verda a tots dos en la màxima brevetat acceptant les al·legacions presentades pels col·lectius conservacionistes i que, en qualsevol cas, aquesta aprovació es produesca durant el que resta de legislatura".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell