Esquerra Unida denuncia “la marginació” a la què el Consell sotmet a les comarques centrals

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, ha criticat amb duresa la marginació “intencionada” de les comarques centrals valencianes en les propostes estratègiques del Consell. “L’Estratègia Territorial Valenciana defineix 13 pols de desenvolupament entre els que no s’hi troba cap a Les Marines, La Safor, La Vall d’Albaida o L’Alcoià-Comtat. Això no pot ser fruit ni de la casualitat ni de la incompetència, només pot atribuir-se a la mala fe del PP”, ha indicat el diputat d’esquerres

Torró ha criticat durament la definició d’àmbits (o “nodes”) prioritaris per al desenvolupament econòmic que defineix l’Estratègia Territorial Valenciana. El diputat indica que “tret de la zona de Xàtiva, es margina deliberadament les Comarques Centrals. No és comprensible que no s’establesca cap node a les Marines o que es deixen de banda ciutats com Gandia o centres industrials com Alcoi o Ontinyent”.

Per a EUPV aquesta orientació denota que, més enllà dels criteris econòmics, socials o territorials, “el que s’amaguen són interessos partidistes clarament visibles als casos d’Alcoi (governat pel sector zaplanista del PP) o Gandia (amb alcaldia del PSOE). La marginació d’aquestes zones les situarà, quan comence a desplegar-se l’estratègia, en una posició de debilitat front als 13 pols definits (que comptaran amb avantatges fiscals i urbanístics)”. Torró afegeix que una estratègia territorial “pensada per a dintre una durada de vint anys no pot excloure a un territori tan extens i important econòmicament i demogràficament”, assenyala el diputat d’esquerres.

El diputat d’EUPV reclama per a aquest territori inversions urgents en la millora de la xarxa de transports, especialment dels ferroviaris. “Es tracta d’una zona especialment important per la seua diversificació econòmica, per la seua capacitat de posar en relació les àrees d’interior amb les costaneres i que resulta clau a l’hora de vertebrar el país, tant en la seua relació amb l’interior de la península com en l’articulació nord-sud del territori valencià”. El diputat sol•licitarà la compareixença del conseller Cotino per a que explique les raons d’aquesta “flagrant marginació”.

Per la seua banda, Francesc Agulló, portaveu d’EU-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi, ha anunciat que presentarà un prec al proper plenari en el que demanarà una resposta contundent. “L’alcalde d’Alcoi ha de donar la cara i posar-se al front d’una mobilització social i institucional, adreçant-se a totes les entitats, des de la Cambra de Comerç i els sindicats, fins a totes les expressions organitzades de la societat civil, per posar fi al menyspreu amb que el Consell tracta a la nostra ciutat i les nostres comarques en les qüestions realment importants”, indica Agulló. Per al portaveu ecologista, Alcoi ha de liderar un moviment reivindicatiu que torne a posar les Comarques Centrals dins les prioritats de la política valenciana.

Comentaris

  1. Des d 'EUPV dIbi, per la part que ens afecta, donem suport la iniciativa de Paco Agulló

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell