Esquerra Unida exigeix a la Conselleria que estudie la causa subjacent dels brots de legionel•la a Alcoi

 NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’esquerres ha anunciat que sol•licitarà en les Corts Valencianes la compareixença del conseller de Sanitat, Manuel Cervera, per a que done detalls sobre l’últim brot que ha afectat a quatre persones. EUPV, a més, considera que la recurrència de l’aparició de la bactèria a Alcoi “és molt preocupant, s’allarga més d’una dècada i reiterem, per infinita vegada, la necessitat que s’estudie més amplament els motius de la seua presència”, ha assenyalat el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Torró recorda que en els primers brots a Alcoi es confirmà que la bactèria estava present en torres de refrigeració de la indústria alcoiana, i especialment de la tèxtil. “Les torres es desmuntaren i donà resultat, tanmateix, la bactèria ha tornat a reaparèixer una i altra vegada durant els últims 11 anys, i recentment en les màquines d’asfaltatge. Hi ha una excessiva recurrència de la bactèria i malgrat que s’ha actuat en els vehicles transmissors d’aquesta i que la intensitat de la seua presència ha anat disminuint, segueix present i segueix sense estudiar-se les causes que fan que aparega cada any a Alcoi”.

El diputat d’esquerres afirma que existeix “clarament una causa subjacent que no s’estudia. No hi ha prou en assegurar que la bactèria està en l’ambient. Volem saber per què està en l’ambient alcoià i no en el d’altre lloc”.

Torró lamenta que la Conselleria de Sanitat “no ens faça cas des de fa temps a aquesta petició. Tornarem a exigir-li al conseller que prenga mesures i que demane un estudi complet de la causa subjacent que explique la recurrència dels brots de legionel•la a la població d’Alcoi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell