Lluís Torró (EU): “Les fusions de les caixes han estat sols el primer pas d’una privatització total”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que la proposta aprovada ahir per la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi (Ceca) d’una reforma normativa que va encaminada a permetre la privatització, “no és un fet que ens sorprenga. Més bé al contrari, perquè des d’EUPV porten advertint des de fa mesos que les últimes fusions protagonitzades per la CAM primer i per Bancaixa després, aniran seguides d’un procés privatitzador i lamentablement no ens hem equivocat”, afirma

Torró considera que les caixes han de mantenir “de manera ferma el caràcter d’entitats públiques. A més, en temps de crisi, com els que estem vivint, és necessari una estabilitat en el sistema financer i per aconseguir-la, hauria d’assegurar-se una banca pública”.

La formació d’esquerres expressa que les bases d’aquest sector financer públic han de ser les caixes d’estalvi. “És lamentable i summament perjudicial que haguem perdut les caixes valencianes, les quals han acabat fusionant-se fora del nostre territori, i amb tota probabilitat el següent pas serà la seua privatització”.

Torró afegeix: “Aquestes caixes han d’estar sotmeses a un control públic i democràtic adequat, posant el sistema financer al servei dels ciutadans i les empreses. Hui el problema és que el crèdit no arriba ni als particulars, ni a les xicotetes i mitjanes empresa. La única forma de garantir que aquest crèdit arribe, és a través d’un sistema financer públic”, explica.

El diputat d’esquerres manifesta que la privatització tindrà conseqüències molt negatives, no sols en la pèrdua d’un sistema financer públic, sinó també en la desaparició de molts llocs de treballs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell