Esquerra Unida alerta que el tancament del servei meteorològic del CEAM tindrà conseqüències “molt negatives”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha lamentat que la clausura d’aquest servei “es produïsca per la mancança de fons i per la desídia que ha mostrat la pròpia Generalitat Valenciana qui ha deixat palès que no sap apostar per aquest servei, el qual resulta importantíssim per a moltes qüestions, entre aquestes, per a la prevenció d’incendis, temes sanitaris i mediambientals”

Torró manifesta que el Consell “podria assumir perfectament aquest servei, el qual hauria de convertir-se en un futur en un servei valencià de meteorologia, tal i com es va comprometre. Resulta imprescindible per a que pugam conèixer de primera ma les condicions meteorològiques al País Valencià”.

El diputat d’EUPV afirma que el CEAM “és una de les fundacions privades més destacades que té el País Valencià. És trist que desaparega la seua funció com a informador meteorològic i que el Consell no faça res per evitar-ho”, critica.

Torró recorda que la desaparició d’aquest servei meteorològic “suposa que la Generalitat ja no puga rebre una informació més completa i gestionada exclusivament des del País Valencià. Aquesta informació va referida, per exemple, a pluges molt fortes que poden desencadenar en inundacions o a onades calor que poden provocar tant riscos d’incendis forestals com efectes de salut en la població”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell