Esquerra Unida exigeix al Consell que frene el retall de les ajudes a les bandes de música


NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha manifestat el recolzament de la seua formació a la Federació de Societat de Bandes, qui ha anunciat per al pròxim 17 d’octubre mobilitzacions com a resposta als retalls en un 55% de les ajudes. “La Generalitat no pot provocar aquest desficaci. La disminució de les ajudes portarà conseqüències nefastes per a les bandes i per a la docència musical”

Esquerra Unida insta al Consell a assumir la seua responsabilitat davant aquesta situació: “estem parlant dels 200.000 socis de les bandes. El nostre país és un referent mundial en el món de la música gràcies, precisament, al fenomen bandístic i tot el que representa. El rebuig del PP a les bandes amb aquestos retalls mereix una condemna sense pal•liatius”, critica Torró.

Per a EUPV, el PP està deixant, a més, en una situació “in extremis” a les escoles musicals del País Valencià. “Cal recordar que el col•lectiu musical al País Valencià aglutina a 525 societats musicals, 40.000 músics, 60.000 educands i més de 200.000 socis. Aquestes societats depenen en gran mesura de les subvencions i per tant, el fet de no rebre-les o de veure-les retallades, posa en perill les funcions que realitzen, entre elles, l’ensenyament”, puntualitza Torró.

El diputat d’EUPV insta a la Generalitat “a oferir a la Federació una solució que passe òbviament per frenar aquesta retallada d’ajudes, les quals, abans de la disminució ja de per si són insuficients”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell