Esquerra Unida exigeix al Ministeri que estudie en profunditat les causes dels brots de legionel•la a Alcoi

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que els reiterats contagis per aquesta bactèria, “i la ineficàcia de la Conselleria de Sanitat, obliga ja a que el Ministeri actue, perquè estem parlant de desenes de persones contagiades, mortes per la malaltia, i més d’una dècada d’incidència de la bactèria en la ciutat. Hi ha motius més que suficients per estudiar realment quines són les condicions que hi ha Alcoi, per a que la malaltia siga recurrent”

Esquerra Unida ja demanà fa sols unes setmanes la intervenció del Ministeri. “La bactèria ha aparegut en diversos llocs, en torres de refrigeració de la indústria alcoiana, en les màquines d’asfaltatge. Està clar que aquesta segueix present i segueix sense estudiar-se les causes que fan que aparega cada any a Alcoi. Hi ha clarament una causa subjacent que no s’estudia. Volem saber per què està en l’ambient alcoià”.

El diputat d’esquerres recorda, a més, que la Conselleria de Sanitat “no és de fiar, ja que hi ha una notable discrepància entre les xifres de morts per la malaltia fetes públiques als mitjans de comunicació i les que la mateixa Conselleria reconeix oficialment davant el Ministeri”.

Torró avança que davant l’escassesa de respostes per part de la Conselleria, “cal que el Ministeri intervinga i es realitze un estudi profund, perquè ja són massa casos i massa anys”, conclou.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell