Esquerra Unida reclama al Consell un rebuig clar al magatzem nuclear de Zarra

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, acusa al conseller de Infraestructures, d’oposar-se a la instal•lació “amb la boca menuda, amb tebieses, sense comprometre’s realment. El Consell no pot estar jugant amb dues baralles, per això li exigim un pronunciament nítid en la direcció d’oposar-se a aquest magatzem de residus nuclears”

Esquerra Unida ha mostrat en reiterades ocasions el seu recolzament a la Plataforma Anti ATC (Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Temporals), “perquè considerem, al igual que aquest col•lectiu, que aquesta instal•lació no és la solució, més bé al contrari. Des d’EUPV exigim el tancament definitiu de les centrals nuclears i que siguen aquestes les que emmagatzemen els seus propis residus, perquè d’altra manera, el que fa un magatzem es permetre el funcionament de les centrals més enllà de la seua vida útil prevista i no ens dóna la garantia d’un tancament definitiu d’aquestes”, subratlla Torró.

El diputat d’esquerres recorda que el Consell “ha d’esborrar la tebiesa al seu pronunciament i, per això, li fem memòria de l’acord que ha de complir: aquell pres en febrer de 2006 quan les Corts Valencianes decidiren oposar-se a qualsevol instal•lació d’aquest tipus al País Valencià”.

Torró afirma que el Consell “ha de respectar i ser coherent amb aquest acord, així com escoltar als milers de ciutadans, als grups d’ecologistes i a tots aquells que reclamem que no es construisca aquest magatzem nuclear”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell