Esquerra Unida sol•licita explicacions en les Corts del conseller i de la directora de l’IVM “per estar deixant en la UCI a societats musicals i conservatoris”

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha sol•licitat les compareixences en les Corts Valencianes del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, i de la directora de l’Institut Valencià de la Música, Immaculada Tomás, “per a que aporten una explicació coherent a la retallada d’ajudes d’aproximadament un 55% a escoles de música i conservatoris i al col•lapse que estan provocant en les societats musicals valencianes”. Torró considera “indignants i d’un cinisme sense precedents les declaracions de Tomàs en les què insta als pares dels alumnes de música a fer-se càrrec dels costos. Sembla que Tomàs oblida que els pares ja paguen una part molt important de l’ensenyament dels seus fills”

El parlamentari d’esquerres afirma que les societats musicals, i en molts casos els ajuntaments, estan fent-se càrrec de les escoles i conservatoris en lloc de la Conselleria, “qui no sols no s’ocupa sinó que baixa progressivament les ajudes anualment provocant així una desestructuració fortíssima del sector. Les societats i els ajuntaments estan desenvolupant la tasca que hauria de tenir la conselleria, qui, simplement es dedica a atacar al món associatiu i als propis municipis”.

Esquerra Unida ha anunciat que iniciarà una ronda de contactes amb els interlocutors de les societats –Federació, Ampes dels conservatoris, etc.- per mostrar-los el seu recolzament i donar-los suport de cara la concentració que ha convocat la pròpia federació per al pròxim 17 d’octubre.

“Sembla que el Consell no és conscient de la delicadíssima situació a la què està sometent a les societats musicals, com a conseqüència de la retallada d’ajudes. I el més greu és que pretén que assumim la retallada com si res, exigint a més als pares a pagar més del que ja paguen. Font de Mora i Immaculada Tomàs hauran de donar explicacions al respecte en les Corts Valencianes”.

Per a Esquerra Unida, el govern del PP “mostra una deixadesa continua pels pilars bàsics de la nostra societat, per això, fa pagar la crisi en la sanitat, en l’ensenyament, en els serveis socials o en la cultura. Tanmateix, mai ho fa en els fastos, grans esdeveniments i activitats elitistes destinades per als rics i que suposen inversions milionàries i un malbaratament indignants dels fons públics”, critica Torró.

El diputat d’Esquerra Unida alerta que la música valenciana “està sent condemnada amb aquesta desídia del Consell, i resulta vergonyós veure aquestes disminucions d’ajudes, mentre sols fa uns mesos el PP s’omplia la boca amb la declaració de Bé d’Interès Cultural del fenomen bandístic valencià. La hipocresia de la Generalitat és infinita”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell