Lluís Torró (EU): “La congelació de la inversió universitària pública és una mostra de l’afavoriment clar del Consell als centres privats”

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV recorda que aquesta congelació es produeix, a més, quan ja s’ha efectuat una minoració del 5% per aquest 2010 en el finançament de la Universitat. “Font de Mora mostra amb aquesta congelació i amb la desídia cap a la inversió de les universitats, una gestió erràtica que no és capaç de veure la rellevància d’aquestes en la societat. És més, la reducció, congelació i retards en els pagaments que pateixen, les estan conduint a una situació extrema. Si a més li sumen l’afavoriment del Consell als centres privats, no sols en la concessió d’ajudes, sinó també de titulacions, vegem la prova de la despreocupació i el desinterès d’aquest Consell per l’educació universitària pública”

Torró assegura que aquesta mancança d’inversió per part del Consell “fa perillar l’estat de la Universitat pública. La no arribada de diners crea precarietat, debilita la investigació i els nous estudis, i un llarg etcètera més de conseqüències que, com sempre, Font de Mora no prioritza”.

Per a Esquerra Unida, “arraconar d’aquesta manera la Universitat pública significa ferir-la greument i impedir al mateix temps que de les seues aules es puga fomentar la investigació, la formació i el desenvolupament, claus per a poder eixir d’èpoques tan difícils com la que estem passant ara amb la crisi econòmica. L’aposta del Consell, sense dubte, no és la Universitat”, critica.

El diputat d’esquerres reclama al conseller d’Educació que prioritze la inversió universitària, “perquè estem parlant del futur de la nostra societat. Resulta vergonyós veure’l dedicar els seus esforços, diners i propaganda en altres qüestions absolutament banals”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell