Lluís Torró (EU): “l’actitud de l’Ajuntament d’Alcoi davant l’Estratègia Territorial és contradictòria i contraproduent”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha qüestionat la utilitat d’al•legar l’Estratègia Territorial per a que La Canal es declare com a àrea prioritària. “És increïble que Sedano no s’immute davant el fet que la Conselleria de Medi Ambient no compte amb Alcoi com a node estratègic i que en canvi pose el crit en el cel perquè no es contemple l’àrea de La Canal com a zona industrial”, afirma Torró

Lluís Torró, diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, ha qualificat l’actitud de l’Ajuntament d’Alcoi davant l’Estratègia Territorial promoguda pel Consell com a contradictòria i contraproduent. Contradictòria perquè, com ja va assenyalar el candidat a l’alcaldia d’Alcoi i portaveu d’EU-l’Entesa, Francesc Agulló, el govern municipal del PP no reacciona davant el fet que Alcoi no siga tingut en compte com a node estratègic però sí per no incloure La Canal. “La no inclusió d’aquesta àrea com a potencial zona industrial (quan havia aparegut a documents previs de la pròpia Conselleria de Medi Ambient i Territori, com és el cas del Pla d’Acció Territorial comarcal) és una indicació meridianament clara sobre el posicionament actual del Consell respecte a una ubicació industrial desaconsellada d’una manera o una altra per tots els informes tècnics”, indica el diputat.

Torró critica, a més, que l’alcalde “vullga arrossegar en la seua estratègia quimèrica” a institucions com l’EPSA o la Cambra de Comerç: “Al PP d’Alcoi no sembla preocupar-li que l’Estratègia no contemple adequadament l’ampliació i el potenciament de la xarxa i els serveis ferroviaris que permetesquen una clara millora en el posicionament de les comarques centrals interiors. En compte de centrar en aquesta problemàtica les seues reivindicacions (i, per tant, les al•legacions pertinents) i mobilitzar la societat civil en aquesta direcció, es dedica, una vegada més a reivindicar La Canal. Sedano ja repeteix allò del Parc Tecnològic de la Canal ‘medioambientalmente exquisito’ com un mantra, oblidant la realitat”.

El diputat d’esquerres ha acabat recordant que els diferents informes tècnics que existeixen sobre la possibilitat de desenvolupar una àrea industrial a la zona de La Canal o bé la refusen directament o hi introdueixen tantes limitacions que la fan inviable des del punt de vista tècnic i/o econòmic. “Cal recordar”, afegeix Torró, “que la pròpia Conselleria acaba d’emetre un informe en el que es qüestiona el Model Territorial recentment aprovat per no garantir la conservació dels espais de la Xarxa Natura 2000, entre altres qüestions per les afeccions que poden provocar el desenvolupament de projectes urbanístics com els de La Canal”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell