Esquerra Unida afirma que el dèficit de tresoreria demostra “l’alarmant” situació econòmica del Consell

Sembla inàudit però el dèficit que va acumulant el Consell és espectacular. Aquesta nota comenta les darreres notícíes al respecte

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que el tancament de l’exercici de 2009 amb un dèficit estimat en 1.500 milions d’euros, “és una xifra summament preocupant que ens deixa veure un panorama de les arques autonòmiques en situació penosa. Lamentablement aquesta no és més que la conseqüència d’una política malbaratadora, a la qual, per a més inri, el govern del PP no està posant frenada”.

Per a Esquerra Unida, cal un canvi radical en la política econòmica de la Generalitat, “la qual ineludiblement ha de passar per la racionalització de la despesa i no pels retalls indiscriminats, que és el que s’està fent ara”, denuncia Torró.

El diputat d’esquerres descriu que les dificultats financeres, “s’arrosseguen des de fa molts anys. El problema és que ara, a més, amb la duríssima crisi que estem passant i la vulnerabilitat més que patent, cal altres mesures i tammateix el Consell està actuant de la mateixa manera que sempre, insistint en el forat de sobrecostos, de despeses sumptuàries i de gran esdeveniments. Tot a costa d’estar empitjorant amb fortíssims retalls els serveis púlics, l’educació, la sanitat, etc.”

Torró reclama al conseller Gerardo Camps “que reflexione de manera seriosa sobre la situació de les arques autonòmiques i prenga mesures urgents, entre aquestes, hauria de modificar d’immediat la política fiscal i deixar de baixar els impostos a aquells que més tenen”, remarca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell