Esquerra Unida demana al Consell una posició ferma contra les prospeccions petrolíferes

De nou un tema recurrent. El creixement desbocat del preu del petroli torna a fer rendible la cerca de jaciments poc productius. A ningú amb dos dits de front se li pot escapar el risc que suposen les prospeccions i, més encara, les possibles explotacions posteriors. Però el govern de Zapatero no té com a principal preocupacó treballar per establir un nou model energètic net, sostenible i que assegure la independència energètica. Només heu de veure que està passant amb l'energia nuclear a pesar de les rimbombants promeses de la primera legislatura (Zapatero no nos falles!). Sí perquè l'energia nuclear no és ni neta (evidentment), ni barata, ni renovable, ni ens assegura la independència energètica (quantes mines d'urani hi ha a l'estat Espanyol). Però tornant al tema de les prospeccions (disculpeu la disgressió), i deixant clar que la responsabilitat última és del govern central, què hi fa el Consell? El govern valencià del PP sembla un paràsit que viu electoralment dels errors aliens en compte dels èxits propis. Partint d'aquesta premissa la seua posició és merament "oral". És a dir queixar-se contínuament en públic, però aplaudir en privat els desficacis del govern de Madrid. Cal reconèixer-los el mèrit. I també cal desesnmascarar-ho i denunciar-ho: ja està bé de planys i cal passar a l'execució d'accions positives per evitar aquestes agressions ambientals.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró assegura que les autoritzacions del Ministeri d’Indústria per a que comence la recerca de petroli a la mar Mediterrània “ens preocupa moltíssim, i exigim que el Consell intente frenar aquestos sondejos, per exemple aprovant la proposició no de llei que fa poc menys d’un mes EUPV presentà a Les Corts perquè a que el govern valencià s’oposara a aquestes prospeccions. La Mediterrània és un mar tancat amb un equilibri ambiental molt fràgil i les prospeccions suposaran un risc inadmissible”.

Esquerra Unida ha mostrat en reiterades ocasions la preocupació per aquest tipus d’operacions “que podrien posar en risc elevat a la mar per probables vessaments, els quals afectarien de manera gravíssima a la pradera de posidònia, entre moltes altres conseqüències”.

El parlamentari d’esquerres ha recordat que no existeix “cap justificació que conduisca a permetre aquestes prospeccions. Tenim exemples de sobra que ens serveixen de model per a oposar-nos, des del que va ocorrer a Tarragona amb 18 vessaments provocats per Repsol, al recent tràgic succès a les costes de Nova Orleans”.

Torró a més, insisteix que quan ocorren aquestos vessaments, “les multes són molt menudes i no dissuasòries, per tant a les companyies petrolíferes els resulta més barat contaminar i pagar multes”.

Esquerra Unida reclama al Consell “que no li tremole el pols per oposar-se a aquestes prospeccions. Esperem no sols una resposta contundent rebutjant-les, sinó que si aquesta arriba no siga amb la boca menuda i apurant el temps fins el final, com ha ocorregut amb el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears de Zarra”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)