Esquerra Unida exigeix la intervenció de Medi Ambient i Cultura per a frenar la degradació dels dos edificis patrimonials de la Font Roja

Sembla mentida però l'Ajuntament d'Alcoi i la Diputació d'Alacant estan disposats a invertir una enorme quantitat d'euros en construir un hotel a la Font Roja per cedir-lo després a la gestió privada (carregant-se de pas el que queda dels antics xalets). En canvi, no els preocupa gens l'estat dels vestigis del patrimoni arquitectònic del parc. La Cava Coloma (un antic pou de neu) i el Mas de Tetuán es cauen a trocets i cap administració pública no hi fa res (malgrat ser-ne les propietàries). Una curiosa manera de preservar el patrimoni comú. Que ens hagen acostumat a aquesta manera de fer les coses no les justifica en absolut. Les iniciatives que anunciem a la nota de premsa pretenen cridar l'atenció de la Generalitat sobre aquest problema. Probablement no facen que Cultura i Medi Ambient hi actuen amb celeritat però cal plantar primer la llavor si volem que germine.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic i cap de llista d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, afirma que el deteriorament del Mas de Tetuán i la Cava Coloma “ha arribat a extrems preocupants, i ni els ajuntaments d’Ibi i Alcoi són capaços de posar-se d’acord per a salvar aquestos edificis del segle XIX i XVIII respectivament, ni les Conselleries de Medi Ambient i Cultura han mostrat compromís per fer arribar ajudes per a executar la rehabilitació”.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes sobre l’estat en què es troba aquest antic dipòsit de neu i aquesta masia en Les Corts Valencianes. “Volem conèixer quines són les accions que s’han dut a terme, tant per part de la conselleria de Medi Ambient, com de Cultura –ambdues responsables- per a poder salvar aquest patrimoni cultural i mediambiental del paratge de la Font Roja”, reclama Torró.

El diputat d’esquerres subratlla que la Font Roja “és un indret que rep habitualment molts visitants, excursionistes que recorren el paratge i que veuen el deteriorament progressiu d’aquestes antigues i úniques edificacions que estan patint les retallades d’unes administracions irresponsables que no són conscients de les conseqüències de la seua deixades”, ha criticat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)