Esquerra Unida reclama explicacions a la conselleria de Benestar Social sobre irregularitats detectades als geriàtrics del Baix Vinalopó i la Vega Baixa

Aquest mateix matí m'he reunit a la seu de CC.OO. d'Elx amb sindicalistes del ram dels serveis socials. M'han demanat ajuda per tal d'obtindre informació (documents) sobre les concessions de geriàtrics públics a empreses privades. El que han explicat a la roda de premsa posterior (hi teniu alguna mostra a la nota de premsa) és prou il·lustratiu, però en que ens han referit fóra de micro és molt preocupant. Jo no sóc molt amant dels qualificatius i les paraules grosses, així que me'ls estalviaré. Però la conclusió és que la cosa pinta molt malament. Sovint parlem que els serveis públics en mans privades tendeixen a degradar-se. La lògica és inqüestionable: per a les empreses gestores (a diferència de l'administració) el servei no és una finalitat per ell mateix, l'objectiu és obtindre beneficis. Però la realitat és molt crua. Usuaris i treballadors s'ho passen molt malament i no es tracta d'episodis aïllats. Demanarem documents per veure si les empreses compleixen. Si apliquen aquest sistema tan pervers haurien de preocupar-se de complir amb el que exigeixen els contractes, com a mínim. Si no ho fan... Algú pot estranyar-se que aquesta forma de gestió done alè a la corrupció?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha arreplegat les denuncies formalitzades per CCOO, amb qui s’ha reunit aquest matí, i en les quals es fa palès que aquestes quatre residències geriàtriques, repartides en les comarques del Baix Vinalopó i la Vega Baixa i gestionades per empreses privades –tres d’elles per una UTE on participa Sacyr-Vallhermoso- estan incomplint els plecs de condicions en qüestions de personal, d’infraestructures, etc. “Sol·icitem a la consellera Angélica Such que aporte tota la documentació sobre aquestes concessions privades, així com ens done una explicació sobre diverses irregularitats denunciades, com és el cas de la cobertura de personal dels centres”.

Torró afirma que el Consell “haurà d’explicar per exemple, entre altres casos, per què no es donen els serveis tal i com apareixen als plecs de condicions, com és el cas dels menús de menjar, o per què les plantilles no estan al complet”, denuncia.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes sobre el control que exerceix el Consell d’aquestes concessions privades, “cal que Such detalle quantes inspeccions es realitzen en aquestos centres, amb quina periodicitat i quins són els aspectes que s’avaluen”, afirma Torró.

El parlamentari afegeix: “totes aquestes irregularitats, lamentablement molt generalitzades arreu del País Valencià, demostren que el model de gestió privada dels serveis públics és pervers, d’una banda perquè els beneficis econòmics passen a ocupar la prioritat per a les empreses, en lloc del servei, i d’una altra perquè les privatitzacions són la principal font de corrupció política”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)