Esquerra Unida reclama a la Conselleria un protocol d’actuació davant l’amenaça de la vespa asiàtica

La Generalitat té una política agrària que es podria resumir així: "fem cada vegada menys coses, el justet per a que semble que ens preocupem". Les mesures de protecció del sector econòmic més important de tots són ínfimes i la despreocupació amb la que actua la Conselleria d'Agricultura aborrona. Potser l'amenaça de la vespa asiàtica haja ocupat més paper del que sol ser habitual per la càrrega de sensacionalisme que hi posen els mitjans de comunicació (si, com deia un monologuista fa poc a la televisió, fóra la "vespa tigre" ja seria la llet, la por que hi fotria). Però això no la fa menys preocupant per les seues potencials conseqüències sobre una de les activitats agràries més puixants: l'apicultura. En definitiva, cal exigir a la Conselleria que s'ho prenga seriosament i actue de manera  responsable dins el marc de les seues competències. Si arribem tard (penseu el que ha passat amb el morrut roig que està carregant-se els palmerars del sud) els apicultors les passaran ben magres!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, ha reclamat a la consellera d’Agricultura, Maritina Hernández, que “prenga de manera seriosa aquesta amenaça i escolte a les organitzacions agràries. Cal una prevenció immediata i un protocol d’actuació per evitar que aquest insecte puga afectar el sector hortofrutícula del País Valencià i les abelles que el fan possible”.

Torró ha demanat a la consellera que comparega també en Les Corts Valencianes, per donar detalls sobre aquesta amenaça, de la qual ja han advertit les organitzacions agràries, així com done informació sobre el pla que va a seguir el Consell al respecte. “És necessari que la Conselleria intervinga perquè l’arribada d’aquest insecte al nostre territori afectaria greument no sols al sector apícola, sinó també a la collita hortofrutícula”.

El diputat d’Esquerra Unida recorda els devastadors efectes que aquesta vespa asiàtica ha causat al sud de França, “i el temor absolutament justificat que tenen els llauradors i apicultors valencians en saber que l’insecte ha estat localitzat a Euskadi. Tota precaució és mínima i el Consell ha de preparar un protocol d’actuació d’immediat”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)