EUPV exigeix al Consell i a ADIF explicacions sobre la pedrera per a l’AVE prevista a la Vall de Segó

Les grans obres no sols afecten els llocs on es construeixen. Cal disposar d'enormes quantitats de materials per a construir-Les que bé han d'eixir d'algun lloc. L'AVE no sols suposa un greu impacte als llocs per on passa. També requereix de pedreres d'on extraure graves per a formar la base sobre la que es disposaran els rails. El material per al tram d'AVE València-Castelló es vol extreure d'un paratge situat entre els termes de Quart de les Valls i Benifairó, a la Vall de Segó (Camp de Morvedre). De nou un esplèndid terreny de gran valor paisatgístic (ja va rebre l'amenaça de macrourbanitzacions fa molt poc) i agrícola es troba amenaçat pel mal anomenat progrés. Hi ha costos que val la pena assumir, però molts altres són perfectament prescindibles. Si totSa els esforços i els diners que s'han invertit, s'inverteixen i s'invertiran a l'AVE s'hagueren dedicat al ferrocarril convencional viuríem a un altre país. Un de més amable amb les persones, menys agressiu amb el medi i més sostenible. Un país amb futur, vaja...

NOTA DE PREMSA

EUPV ha presentat en les Corts una bateria de preguntes i diverses sol·licituds de documentació per aclarir “el posicionament del Consell davant la destrossa ecològica que representa ubicar una pedrera en La Vall de Segó per a construir l’AVE Castelló-Valencià”, segons ha denunciat la diputada d’EUPV i cap de llista per Castelló, Marina Albiol. Així mateix, IU s’ha compromès a fiscalitzar, des del Congrés dels Diputats, el posicionament d’ADIF i del Govern de l’Estat davant la qüestió. Les iniciatives són fruit de la reunió mantinguda, ahir a les Corts, entre la plataforma ‘La Vall de Segó: com ara, sempre’ i els diputats Albiol i Torró (EUPV).

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) preguntarà al conseller de Medi Ambient el posicionament de la Generalitat davant “el greu l’impacte ambiental que suposarà ubicar una pedrera a la Vall de Segó per a construir l’AVE entre Castelló i València”, segons ha anunciat la diputada d’EUPV i cap de llista per Castelló, Marina Albiol. “Volem evitar una altra destrossa paisatgística i ambiental a Quart de les Valls i a Benifairò però també que el Consell aclarisca, d’una vegada, la seua eterna contradicció”, ha dit Albiol, que li ha preguntat: “Com és possible prometre ‘prosperitat’ als valencians si s’hipoteca la qualitat de vida de les pròximes generacions, que seran les encarregades de pagar la despesa ecològica?” EUPV també ha demanat al Consell els informes d’impacte ambiental i ha instat Izquierda Unida a plantejar les mateixes iniciatives a ADIF des del Congrés dels Diputats.

Marina Albiol i el també diputat autonòmic Lluís Torró, cap de llista per Alacant, mantingueren una reunió ahir en les Corts amb representants de la plataforma contra la pedrera ‘La Vall de Segó: com ara, sempre’, entre els qui s’hi troben regidors i activistes de moviments verds, com ara Acció Ecologista Agró. EUPV recolzarà totes les manifestacions i accions de protesta que es facen en defensa de la integritat ambiental de La Vall.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)