Lluís Torró (EU): “La reforma de la Llei Valenciana de les Caixes les aboca encara més a la seua privatització i desterritorialització”

Penge aquesta nota un dia després de publicar-la. Ho dic açò perquè acabe d'eixir (fa a penes 20 minuts) de la Diputació Permanent on he hagut de defensar la posició d'EU contrària a la convalidació del decret. No podeu (o sí, no ho sé, però queda millor així) imaginar-vos els arguments tan peregrins que utilitzen per a justificar les bondats de les modificacions legals. Vos pose uns exemples. Gerardo Camps ha insistit en què l'adaptació del Decret de Madrid s'ha fet dins dels terminis que tocava. Ja ho crec que sí. I de sobra: 10 dies sobrancers. Teníen 6 mesos per a convalidar des del 13 de juliol i el van publicar al DOCV el 3 de gener. Diligència. Diligència i agilitat. Així han pogut justificar que no s'hagen tramitat les modificacions com una llei, com s'ha fet a quasi totes les comunitats autònomes, amb debat, esmenes,etc. Aquest ha estat l'argument central del PSOE per a no votar a favor; s'han abstès. Nedar i guardar la roba. Alarte podrà seguir posant el crit en el cel contra Camps per carregar-se les caixes valencianes. Xé, si dóna el mateix, ni valencianes ni res: d'ací 2 anys (tant de bó m'equivoque) ja no hi hauran caixes... Ara, com sempre, la palma d'or se l'endu amb diferència l'inefable Ricardo Costa. No sé si superaria l'examen de Lightman (el peculiar psicòleg protagonista de la sèrie de televisió "Lie to me"), però li ho posaria molt difícil. És encomiable l'esforç que fa per convéncer al personal (espere que no a ell mateix, seria quasi patològic) que els SIPs de Bancaixa i la CAM reforcen el sistema financer valencià. Estem salvats amb tanta valencianitat, o sea...

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha anunciat que el seu grup parlamentari s’oposarà demà en el plenari de la Diputació Permanent de Les Corts Valencianes a l’aprovació del decret que modifica la Llei Valenciana de les Caixes d’Estalvis, el qual segons ha explicat Torró, “demostra que el govern valencià s’ha plegat totalment a allò dictat des de Madrid i ha adaptat sense modificacions substancials el decret estatal, obrint així la porta a la privatització i a la desterritorialització de les caixes”.

El parlamentari d’esquerres afirma que el decret del Govern central “permet pocs marges, però d’aquestos el PP valencià no n’aprofita cap i per tant no suavitza els efectes negatius que tindrà aquest decret”, adverteix.

Torró afirma que el vot contrari d’EUPV a la reforma de la llei “ve justificat perquè considerem importantíssim oposar-nos a la bancarització i privatització de les caixes, i a altres aspectes també rellevants com el fet que les caixes posen en perill la continuació de la seua obra social o que la participació d’entitats de caràcter públic estiga limitada en els consells d’administració, al igual que tampoc estem d’acord en el repartiment dels membres dels consells i les condicions que tindran aquestos”.

A més, per a Esquerra Unida, l’aprovació d’aquest decret en Les Corts “no sols suposa un retard considerable en adoptar la llei al decret aprovat pel Govern central en juliol, sinó que es fa amb un procediment –a través de la Diputació Permanent-, que no dona capacitat a la oposició per a presentar esmenes , per obrir un debat, etc., quan és un tema importantíssim”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)